Satellite SOS –
Möjliggör omedelbar
kommunikation
med räddningstjänster
Read stories of our customers from their adventures arround the globe...
Categories
Users stories Rescue stories
Tags
Vita Gröna band Svenska fjällen Alperna Norska fjällen Kroatien Fiske Jakt Worldwide
Jag skulle aldrig ge mig ut utan en satellitenhet!
October 13, 2020
Jag hyrde en InReach Explorer både när jag vandrade 140 mil på Gröna Bandet 2019 och under en flera veckor lång ensamvandring genom Sarek och Padjelanta 2020.
Enheten var en säkerhet för mig när jag vistades ensam i folktomma områden utan mobiltäckning. [...]
Jag hyrde en InReach Explorer både när jag vandrade 140 mil på Gröna Bandet 2019 och under en flera veckor lång ensamvandring genom Sarek och Padjelanta 2020.
Svenska fjällen har enormt mycket att erbjuda med makalösa vyer, tystnad och stillhet!
Och det är lika vackert året om - från sommarens blomprakt och glödande röda höstfjäll till de gnistrande och snöklädda vidderna under vinterhalvåret.

Enheten var en säkerhet för mig när jag vistades ensam i folktomma områden utan mobiltäckning.
Larmknappen behövde som tur var aldrig användas - men den gav en trygghet när jag hamnade i riskfyllda situationer som hade kunnat gå illa.
Den gav mig även färdspår att dela med andra efter mina vandringar - och var ett sätt för familj och vänner att kunna få tag på mig om något skulle hända där hemma!
Som ensamvandrare och blivande fjälledare vistas jag många veckor till fjälls under året - och jag skulle aldrig ge mig ut utan en satellitenhet!
Hälsningar,
Sofie

Planerar du en lång vandring i sommar? Gör som @pausfranekorrhjulet och hyr en Garmin InReach Explorer eller annan satellitenhet hos oss.⁣ ⁣
Henrik vandrade i Laponia
August 9, 2020
Henrik vandrade ensam i Laponia och valde att hyra en Garmin Inreach Mini av oss för säkerhets skull, något vi hoppas fler gör!
Henriks egna ord:
"Hej! Allt fungerade klockrent med er service jag använde den inte att skicka något på turen. [...]
Henrik vandrade ensam i Laponia och valde att hyra en Garmin Inreach Mini av oss för säkerhets skull, något vi hoppas fler gör!
Henriks egna ord:

"Hej! Allt fungerade klockrent med er service jag använde den inte att skicka något på turen.
Jag vandrande själv i 10 dagar i Laponia och bra att ha med om något skulle hända eftersom folk inte vet var jag är. Tack för bra Service!"

Stort tack att du valde Fjällcom och välkommen åter!⠀

Fler användarstories hittar du på vår hemsida: länk finns i profilen!⠀


Foto: Henrik B
Vi är stolta att få samarbeta med Lina Hallebratt!
January 1, 2020
Min Garmin InReach har Fjällcom Satellite SOS sponsrat mig med! Det är med den som jag markerar mina tältplatser och om en olycka skulle ske, så kan jag även via den skicka ut en nödsignal och få snabb hjälp på plats även om jag är i ett land där jag inte kan språket! [...]
Vi är stolta att få samarbeta med Lina Hallebratt! Just nu är hon på väg med cykel och kajak från Stockholm till Svarta havet för att sedan börja paddla därifrån. Det här säger hon om Fjällcom!

"Jag är så glad för alla som följer mig på min tur! All pepp i bloggen, på Facebook och Instagram ger så mycket energi och kärlek! Att ni också kan följa med på kartan gör att det faktiskt känns som jag har sällskap på vägen!

Min Garmin InReach har Fjällcom Satellite SOS sponsrat mig med! Det är med den som jag markerar mina tältplatser och om en olycka skulle ske, så kan jag även via den skicka ut en nödsignal och få snabb hjälp på plats även om jag är i ett land där jag inte kan språket!

Nödsändare och satellittelefoner är inte helt billiga i inköp och dessutom kräver många ett abonnemang för att fungera. Så det är en stor kostnad för något som man kanske bara använder en vecka per år! Fjällcom Satellite SOS hyr ut satellitenheter vilket gör att du bara betalar för den tid du verkligen behöver utrustningen!"

Vill du veta mer om Linas äventyr genom Europa? Kika in på vår hemsida! https://satellitesos.com/linahallebratt.php
Carl och hans son som varje höst ger sig ut på ripjakt tillsammans med deras hundar.
October 14, 2019
Ripjakt innebär ofta att man befinner sig i områden utan täckning och framförallt befinner man sig bortom leder och i fjällområden där det inte rör sig så mycket folk. Då kan det kännas extra tryggt att ha med sig en möjlighet att kalla på hjälp och kanske kunna skriva hem om dagens jaktlycka! [...]
Denna användarberättelse kommer från Carl och hans son som varje höst ger sig ut på ripjakt tillsammans med deras hundar.
Ripjakt innebär ofta att man befinner sig i områden utan täckning och framförallt befinner man sig bortom leder och i fjällområden där det inte rör sig så mycket folk.
Då kan det kännas extra tryggt att ha med sig en möjlighet att kalla på hjälp och kanske kunna skriva hem om dagens jaktlycka!

Carls egna ord:
"Tack för mycket bra service! Det är en trygghet att ha möjligheten till fjällräddning vid eventuell nödsituation när äventyret sker i områden där mobiltäckning saknas. Kommer använda Fjällcom Satellite SOS även nästa gång! "
Niklas vandrar oftast ensam och inte alltid längs de stora lederna
October 8, 2019
Niklas vandrar oftast ensam och inte alltid längs de stora lederna.
För att öka sin egen trygghet under turen valde han att hyra en Garmin Inreach Explorer+ av oss!
Alla moment kring att hyra utrustningen fungerade klockrent... [...]
Niklas vandrar oftast ensam och inte alltid längs de stora lederna. För att öka sin egen trygghet under turen valde han att hyra en Garmin Inreach Explorer+ av oss!

Niklas egna ord: "Eftersom jag vandrar ensam och inte alltid längs de stora lederna så kändes det som en bra idé att hyra en nödsändare. Det gav dessutom familj och vänner en möjlighet att följa min vandring.
På hemmaplan var det mycket uppskattat med ett OK-meddelande när jag slagit läger för kvällen. Det var en stor trygghet för alla att ha möjligheten att larma efter hjälp om en sådan situation skulle uppkomma.

Alla moment kring att hyra utrustningen fungerade klockrent. Från beställning och leverans till utrustningens funktion under vandringen. Redan på tåget hemåt rekommenderade jag varmt att hyra från Fjällcom och kommer göra så även framåt."

Stort tack att du valde Fjällcom och välkommen åter!

Foto: Niklas
Sebastian från Österrike hyrde en Garmin Inreach för sin veckolånga tur i Sarek
October 6, 2019
Sebastian från Österrike hyrde en Garmin Inreach från oss för sin veckolånga tur i Sarek. Vi skickade enheten till honom i Wien och innan avfärd lämnade han in den hos ett postombud i Sverige!
Det här säger Sebastian om Fjällcom (översatt till svenska): "Fjällcom var väldigt hjälpsamma ... [...]
Sebastian från Österrike hyrde en Garmin Inreach från oss för sin veckolånga tur i Sarek. Vi skickade enheten till honom i Wien och innan avfärd lämnade han in den hos ett postombud i Sverige!

Det här säger Sebastian om Fjällcom (översatt till svenska): "Fjällcom var väldigt hjälpsamma och svarade på alla mina frågor och såg till att jag fick enheten i tid till Wien.
Vi behövde inte använda SOS-knappen, men vi skickade några meddelanden till familjen hemma och använde även funktionen för väderrapporter för att försöka undvika det värsta regnet!
Jag kan verkligen rekommendera Fjällcom, priset är rimligt och som en bonus så är det mycket trevliga personer!"

Att undvika regnet verkar ju ha lyckats bra av bilderna att döma!

Vielen Dank für deine netten Worte Sebastian!

Foto: Sebastian
Torgny and Christoffer gick Fjällfararnas Gröna Band från Grövelsjön till Treriksröset
October 1, 2019
Deras fantastiska vandring var kanske den mest musikaliska av alla genomförda band hittills:
med i packningen, förutom en Garmin Inreach från oss, hade de nämligen både fiol och flöjt! [...]
Torgny and Christoffer som gick Fjällfararnas Gröna Band från Grövelsjön till Treriksröset sommaren 2019.
Deras fantastiska vandring var kanske den mest musikaliska av alla genomförda band hittills: med i packningen, förutom en Garmin Inreach från oss, hade de nämligen både fiol och flöjt!

Med enheten markerade de sina tältplatser varje kväll och kunde därmed låta familj och vänner ta del av vandringen och se hur de rörde sig längs fjällkedjan på den totalt 1300km långa vandringsturen.
Det egentliga syftet med enheten var att kunna få hjälp om olyckan är framme, detta behövdes dock glädjande nog inte!

Deras egna ord om Fjällcom: "Rimliga priser. Lätt att använda enheten. Bra service ".
Vi vill tacka er för förtroendet och att ni valde att hyra er enhet genom oss! Det var ett audiovisuellt nöje att följa er vandring!

Om ni också vill lyssna på fiol- och flöjtmusik från ett tält på ett fjäll, så besök deras Facebooksida Fiol, flöjt & fjäll , där finns både bilder, videor och berättelser från turen!
Foto: Torgny och Christoffer
Fredrik hyrde en Garmin InReach SE för sin solovandring i fjällen
September 14, 2019
Fredrik hyrde en Garmin InReach SE för sin solovandring i fjällen mellan Riksgränsen och Kebnekaise. Han planerade att gå oledat och på platser som inte så många besöker och då var det en trygghet för honom själv och familjen där hemma att han kan få hjälp om något händer, mobiltäckningen i området är nästan obefintligt. [...]
Fredrik hyrde en Garmin InReach SE för sin solovandring i fjällen mellan Riksgränsen och Kebnekaise. Han planerade att gå oledat och på platser som inte så många besöker och då var det en trygghet för honom själv och familjen där hemma att han kan få hjälp om något händer, mobiltäckningen i området är nästan obefintligt.
Fredrik är både en van och försiktig fjällvandrare, men man kan aldrig helt svära sig fri från olyckor.
Vandringen tog Fredrik upp på flera toppar: Mårma 1943 möh, Selmatjåkka 2004 möh och Tjäktjatjåkka 1820 möh.
Han skickade dagligen "Allt ok"-meddelanden, och även ett par fritextmeddelanden och fick svar från familjen, vilket gjorde att han nästan kände att han hade sällskap ibland - men utan att vara övervakad.
Väl på hemmaplan fick han höra att många hade följt hans vandring på kartan med stor behållning.
Fredrik själv har också haft glädje av att titta på sitt eget GPS-spår i efterhand. Fredriks egna ord om InReach:
"Den är tämligen lättanvänd, kräver bara att man vänjer sig vid och utforskar alla funktioner och inställningar, så man inte missar något.
Lätt och smidig, får plats i alla fickor, känns robust, lätt att hålla osv.
Batteriet höll bra, men kräver att man ställer in på sparläge om man vill slippa ladda upp den extra under längre turer.

Mycket nöjd med enheten. Vad gäller hyran från Fjällcom Satellite SOS fungerade leverans och information osv utmärkt."

Foto: Fredrik
solovandring i Vindelfjällen med InReach MINI
August 6, 2019

Elisabet gick på solovandring i Vindelfjällen.

Att vandra solo är ett fantastiskt sätt att uppleva naturen. Man kan låta tankarna färdas i takt med varje steg och ta in allt i både kropp och själ.
Känner man sig trygg öppnas sinnena extra och upplevelsen blir särskilt stark - och tryggheten är vad vi på Fjällcom kan erbjuda!

Läs mer…

[...]

Elisabet gick på solvandring i Vindelfjällen.

Många av oss vandrar solo, det är ett bra sätt att rensa huvudet och låta våra egna tankar vandra också.
Men för att verkligen njuta av det måste du dock känna dig trygg.
Och det är vad vi på Fjällcom tillhandahåller.

Elisabet skrev...Hej!
Jag har gjort en solovandring i Vindelfjällen, sex vandringsdagar.
Jag skickade förprogrammerade meddelanden till mina anhöriga vid två tillfällen, när jag slagit läger för natten och där vanlig mobil inte hade täckning. Mina anhöriga uppskattade detta mycket o det var skönt att veta att de inte var oroliga. De gjorde inget annat med infon.
Jag var mycket nöjd med all service och tillgängligheten för support var väldigt bra, både per mail, sms o telefon.
Jag kan definitivt rekommendera Fjällcom till andra och kommer hyra vid nästa vandring också.

Hälsningar
Elisabet
Gröna bandet Inreach SE review
June 10, 2019
I was using an InReach SE satellite messenger which I rented from Fjällcom. It was the first time I was using satellite device and except the most important SOS button it also has many other useful functions. Like when I was out of signal for a long time, I could send a message to my parents that I am ok.
I was very pleased with the inreach device and Fjällcom service.
I would really recommend to all adventurer to be safe in the mountains and use Inreach satellite device.
I would like to also express big thanks to Oded and Fjällcom for a very pleasant communication and support.

Läs mer…

[...]

Gröna Bandet – hiking with a dog through the Swedish mountains

I spent 50 days of hiking through the Swedish mountains (within a small part in Norway) from a southern village Grövelsjön up north to Treriksröset. (meeting point of 3 Nordic countries – Norway, Sweden, Finland.).
It has been my first long distance hiking expedition.
I went with my dog Brock from a dog kennel in Sweden where I use to work during the winter seasons. I had a very terrifying incident in a river in the beginning but I managed to pull myself together and after 3 days of rest (at the same time I also had a swollen Achille tendon), I got some recovery, new energy and motivation to continue in our journey. During the resting time I had a visit from Torkel (a founder of Gröna/Vita Bandet) and we had quite a long talk which really helped me. I have decided to continue and came back on the track.
I was using an InReach satellite messenger which I rented from Fjällcom. It was the first time I was using satellite device. Except the most important SOS button it also has many other functions. For example, you can track your rout and share your location with other people if you want to. I must say I was actually quite skeptic about that because of privacy but after some time I changed my mind and started to track our way. I found out that it can be nice to have the saved rout for the future and people I met on my way were actually very interested in Gröna bandet. The map of my hike can also be useful for other hikers who may hike Gröna bandet in the future.
To conclude, I was very pleased with the device.
Also, for my parents and friends it was quite fun to follow my steps. Other function I used a lot was preset messages. When I was out of signal for a long time, I could send a message for example to my parents that I am ok, and they received it by email. It is another clever toy which you can really play further if you want... It can also be very useful to get information about the weather.
The good thing with two ways communication (compared to SPOT which is one-way communication) is that you can also receive messages and not only send preset.
I was very pleased with the inreach device and Fjällcom service. I would really recommend all the adventurer to be safe in the mountains and use Inreach satellite device.
I would like to also express big thanks to Oded and Fjällcom for a very pleasant communication and support.


Happy days and I wish all of you good luck on your adventures.

If anyone is interested in my and Brock´s journey you can visit my Instagram: https://www.instagram.com/katerinas_adventure/
For more info or you can pm me if you have some questions.


Kateřina Turbaková
Vita bandet 2019 med InReach MINI
April 24, 2019
Den 19 mars 2019 startade jag min resa längs Vita Bandet från Kilpisjärvi i gränslandet mellan Sverige-Finland.
Som en extra säkerhetsåtgärd, förutom tillförlitlig utrustning och kunskap i att färdas vintertid i fjällterräng, hade jag med mig en InReach MINI nödsändare från Fjällcom.
Min resa fortsatte under två veckor med stundtals väldigt nyckfullt väder med vindbyar upp till 20 m/s och dålig sikt.
Att färdas ensam långa sträckor på fjället i dessa väderförhållanden, utan mobiltäckning och långt ifrån andra människor och civilisation, gör en oerhört utsatt om någonting skulle gå illa. Därför kändes det betydligt tryggare att jag bar med mig en nödsändare som både hade hög kvalité och användarvänlighet...

Läs mer…

[...]
Den 19 mars 2019 startade jag min resa längs Vita Bandet från Kilpisjärvi i gränslandet mellan Sverige-Finland. Som en extra säkerhetsåtgärd, förutom tillförlitlig utrustning och kunskap i att färdas vintertid i fjällterräng, hade jag med mig en InReach MINI nödsändare från Fjällcom.

InReach MINI nödsändaren är så pass liten att den ryms inuti min handflata. Trots den ringa storleken visade den snabbt bra användarvänlighet med enkla menyval och knappfunktioner.
Fjällcom levererade nödsändaren några dagar innan jag startade min fjälltur så att jag skulle ha tid på mig att lära mig använda enheten. Oded på Fjällcom fanns alltid nära tillhands via telefon och hjälpte mig med alla frågor och funderingar kring funktionerna på InReach MINI enheten.
Vid starten från Treriksröset hade jag lite problem med att registrera min första waypoint, jag ringde upp Oded som guidade mig genom problemet och jag kunde snabbt därefter fortsätta min färd söderut.

Min resa fortsatte under två veckor med stundtals väldigt nyckfullt väder med vindbyar upp till 20 m/s och dålig sikt.
Att färdas ensam långa sträckor på fjället i dessa väderförhållanden, utan mobiltäckning och långt ifrån andra människor och civilisation, gör en oerhört utsatt om någonting skulle gå illa. Därför kändes det betydligt tryggare att jag bar med mig en nödsändare som både hade hög kvalité och användarvänlighet då jag själv inte är van att använda en gps/nödsändare sedan tidigare.
Att Fjällcom också ordnar med abonnemang och support gör allt givetvis mycket enklare och jag fick därmed mer tid till andra förberedelser före fjällturen och mer tid för upplevelser under fjällturen. Om, i värsta fall, någonting skulle gå illa så finns en tydlig ”SOS-knapp” på InReach MINI som gör det enkelt att få iväg ett nödmeddelande.

Via bluetooth kunde jag synkronisera InReach MINI enheten till min mobiltelefon så att jag kunde kommunicera via textmeddelanden till min familj då mobiltäckning saknades. Navigeringsfunktionen gjorde det också enklare att navigera vid dålig sikt med koordinater som enkelt gick att avläsa på displayen för en positionsangivelse på min ”analoga" fjällkarta.
Ytterligare en användbar funktion som jag fick stor nytta utav var att få väderleksrapporter till InReach MINI enheten, vilket möjliggör klockare beslut och säkrare färd över fjällen.

Hädanefter kommer jag att fortsätta bära med mig en nödsändare om jag ska ge mig ut i vildmarken. Eftersom jag inte ger mig ut på regelbunden basis är Fjällcom ett perfekt alternativ då jag kan hyra en nödsändare med både abonnemang och support.


Mvh,
Christofer
Vita och Gröna bandet
March 20, 2019
Att genomföra Vita eller Gröna Bandet är en utmaning både fysiskt och psykiskt. Samtidigt är du också utsatt för naturens nycker. Att förbereda sig för det värsta men hoppas på det bästa, är en bra filosofi.
Det är ibland långt till hjälp och mobiltäckningen är mycket begränsad. Därför är nödsändare med satellitkontakt ett krav när man genomför något av banden.
För att göra ditt äventyr så säkert som möjligt, samarbetar Fjällfararnas Vita & Gröna Band med Fjällcom Satellite SOS. Du som ska genomföra något av banden får därför 25% rabatt när du hyr enhet från Fjällcom!

Läs mer…

[...]
Under de senaste åren har satellitkommunikation utvecklats och idag finns det satellitenheter som är gjorda exakt för denna typ av äventyr. Vi väljer att rekommendera två-vägs Satellit Messenger InReach, tillverkad av Garmin - som använder IRIDIUM satellitnätverk (dubbelt så många satelliter än motsvarande system) för Vita och Gröna bandet.
InReach tillåter att skicka och ta emot meddelanden vid sidan av SOS-knappen. Inreach kommer i tre olika modeller - InReach SE (Garmins tvåvägs satellitsändare. 100% global täckning, SOS-knapp, textmeddelanden ochenkel navigering), InReach Mini (Den minsta satellitsändaren i världen med all kommunikationsförmåga hos SE+ och EXPLORER), och InReach Explorer (Garmins EXPLORER + är precis samma tvåvägs satellitsändare som INREACH SE + men med avancerad navigering och kartor).

Fjällcom satellite SOS är ett företag med många års erfarenhet över hela världen, med vänlig professionell service på plats i Sverige.

Rabattkod erhålls vid anmälan.


Om Fjällfararnas Vita & Gröna band
https://www.vitagronabandet.se
------------------------------------------------------------------------------

Vår skandinaviska fjällkedja med sina dryga 130 mil erbjuder det mesta av det som många skulle kalla riktig vildmark. Att för egen maskin färdas hela dess längd har blivit en klassiker. Ett genomförande är ett kvitto på en mängd kunskaper om och erfarenheter av att vistas ute under lång tid ute i fjällvärlden. Men också på egenskaper som omdöme, uthållighet och kamratskap.

Tanken med banden är att man med egen kraft tar sig från Grövelsjön i söder till Treriksröset i norr, eller tvärtom. Färden skall genomföras som en sammanhängande tur utan längre uppehåll och utan hjälp utifrån (t.ex. med skoter utkörd mat m.m. till fjällfararen ute på tur). Turen kan genomföras året om. Bandens färg anger vilken säsong som turen genomförts. Miljö-, natur och kulturhänsyn ska vara både en ledstjärna och en självklarhet.

Detta är ingen tävling eftersom det inte finns någon tidsbegränsning så länge turen genomförs i en följd. För att undvika alltför strikta regler finns inga begränsningar på färdsätt, med undantag för att man ska passera väster om ett antal platser och att det skall vara ickemotoriserat. Användning av hundar, kite, packren eller liknande är tillåtet men kommer att registreras som en sådan variant. Detta för att vissa jämförelser ska kunna göras och att det också ska bli lättare att dra erfarenheter från ett visst färdsätt.

Utmaningen kräver både fysisk och mental styrka, liksom ett sunt säkerhetstänk. Samtidigt är det upp till varje fjällfarare att genomföra turen helt utifrån sina egna förutsättningar, vilket gör att de som genomför turen får med sig en fantastisk upplevelse för resten av livet. Men, svårighetsgraden ska alltså inte underskattas.

Våra fjäll är en källa till stora, fantastiska äventyr och upplevelser, dessutom unika för var och en som färdas i dem. Juryns förhoppning är att öka intresset för långa fjällturer, att höja fjällfärdens status och att kunna bidra med ökad kunskap om fjällens värdefulla och enastående natur och kultur. Ambitionen och förhoppningen är att också lyfta viktiga frågor som allemansrätt och bevarande och utveckling av våra fjälleder, tillsammans med andra viktiga aktörer i och/eller med koppling till fjällvärlden.

Idén till Fjällfararnas Vita & Gröna Band kom till under expeditionen Sverige Runt -97, då Torkel och Annica Ideström tog sig för egen maskin runt landets gränser.

Turen startade vid Treriksröset med skidor ner till Grövelsjön för att sedan gå över till cykel ner till Svinesundsbron för start av HBB (Havspaddlarnas Blå Band). I Haparanda byttes återigen färdsätt till cykel för att sluta cirkeln vid Treriksröset.

Eftersom HBB har varit en vedertagen utmaning i många år kändes det naturligt med en motsvarighet för fjällkedjan. Då med två olika varianter för vintern respektive sommaren. Juryn består av människor med stor kärlek till fjället och äventyret. Även om flera av dessa har kommersiella intressen i friluftsliv, representerar alla här endast sig själva som privatpersoner.

Juryn består av ett antal vana fjällfarare. Dessa är: Annica & Torkel Ideström, Kalle Grahn, Christine Hägglund samt Lina Hallebratt.

Välkommen att anta utmaningen!
Gröna bandet med InReach SE
September 15, 2018

Kommunicera var som helst i världen med Garmin InReach SE+

Anders bestämde sig för att sommaren 2018 genomföra Gröna bandet. Av säkerhetsskäl funderade han först på SPOT (som var populär tidigare).
Slutligen valde han att använda InReach SE+ tack vare den tillförlitliga täckningen via IRIDIUM satellites nätverk. Anders gjorde det rätta valet!

Läs mer…

[...]

Inreach satellite messenger was the best choice for vita bandet

That was the conclusion of Anders after more than two months in the mountains testing InReach SE from Fjällcom and comparing with other participants that had spot.

Anders wrote to us..

Kommunicera var som helst i världen med Garmin Inreach SE
Jag hyrde min Garmin Inreach SE+ av Fjällcom Satellite SOS när jag skulle vandra Gröna Bandet 2018 eftersom kravet var obligatorisk nödsändare.
SPOT sändare hade varit det givna alternativ innan, men med livslångt abongemang och ej fullständing täckning ledande efter fler alternativ.
Efter ett tips från en av initiativtagarna till Gröna Bandet så fick jag kontakt med Fjällcom Satellite SOS som hyrde ut Garmin Inreach SE till förmånligare pris.
Inklusive bättre täckning än SPOT sändare, tvåvägskommunikation etc. Jämfört med SPOT sändare fungerar Garmin Inreach SE+ överallt i fjällen och betydligt snabbare.
Samt att du får en kvittens på att ditt medelande är sänt. Hade förmånen att testa med andra Gröna bandet deltagare med sina SPOT sändare där osäkerheten är större och långsammare. Jag kände mig absolute säker om jag skulle hamna i nöd eftersom jag gick själv. MIn famlij kunde också kommunicera med mig via SMS eller e-mail om något hände.
Batteritiden var också bra, kom aldrig under 50 %. Fanns också en bra app ”Earthmate” till mobilen som gick att koppla ihop med Garmin Inreach SE. Övriga finesser är waypoints, traking, navigation, väderprognoser mm.
Dessutom fick jag en bra introduktionskurs av Fjällcom Satellite SOS inklusive bra kundservice. Ett bra val eftersom detta en osäker fråga inför genomförandet av Gröna bandet 2018


Med vänlig hälsning,
Anders
Gröna bandet med InReach SE
September 11, 2018

Vi gav oss ut på sommarens äventyr med InReach SE+

Herman och Erika genomförde en lång fjälltur - Gröna bandet - söderifrån och norrut.
De hyrde InReach SE+ för att vara säkra på att detta inte skulle bli deras sista äventyr…

Läs mer…

[...]

Rekommenderas!

Utmaningen kräver både fysisk och mental styrka, liksom ett sunt säkerhetstänk. Samtidigt är det upp till varje fjällfarare att genomföra turen helt utifrån sina egna förutsättningar, vilket gör att de som genomför turen får med sig en fantastisk upplevelse för resten av livet. Men, svårighetsgraden ska alltså inte underskattas.
It is therefore why satellite device is a MUST and InReach is highky suitablke for the job. InReach SE+/Explorer+ are strong, full of functionality, allow to get weather forecast and to communicate daily and in emergency situations. InReach works on IRIDIUM satellite network which means 100% reliable strong coverage.

Herman wrote to us..

Hej,
Jag valde att hyra en Garmin InReach SE+ från Fjällcom när jag och flickvännen gav oss ut på sommarens äventyr, Gröna Bandet.
Enheten loggade vår position var fjärde timme så att nära och kära kunde följa vår resa på en karta.
Att dessutom ha möjlighet att skicka SOS-meddelande, även där vanlig mobiltäckning inte existerar, kändes som en extra trygghet.
Allting fungerade nästan helt felfritt och supporten från Fjällcom är utmärkt. Utöver det är batteritiden imponerande. Under hela den två månader långa vandringen så behövde vi inte ladda enheten en enda gång.
Rekommenderas!

Med vänlig hälsning,
Hernan
Alldeles utomordentlig service innan och efter. Snabba besked och snabb leverans.
September 4, 2018

Fjäll-löpning med InReach Mini från Fjällcom

Peter gav sig iväg på fjäll-löpning och ville springa säkert och därför hyrde han InReach MINI av oss.
Han sprang i både Kroatien och i de svenska fjällen och var väldigt nöjd med Fjällcoms service, enheten och löpupplevelsen i stort.

Läs mer…

[...]

Alldeles utomordentlig service innan och efter. Snabba besked och snabb leverans.

That is the response we got from Peter that was our first costumer in Sweden to use InReach Mini for mountain running.

Peter wrote to us..

Hej,
Jag skulle ut själv på lite egna springvandringar (trail) över dagen. Inga övernattningar.
Först en tur i Kroatien. Från staden Lovran vid kusten, upp till toppen Vojac på 1400 m och sedan ner igen.
Senare i veckan åkte jag upp till Oviksfjällen och fortsatte mina egna trail-turer 3 dagar. Jag visste innan att mobilteckningen inte var tillräcklig på några ställen.

Jag satte inReach mini bak på ryggsäcken och och hade den kopplad mot min klocka, Garmin Fenix 5x.
Från klockan kunde jag styra den, t ex starta/stoppa, se och skicka meddelanden och se status.
I klockan hade jag karta med rutt som jag följde.
På hemsidan kunde familjen se var jag var.
Fjällcom service var alldeles utomordentlig innan och efter. Snabba besked och snabb leverans.


Mvh
/Peter
Vandring i Romsdalsfjella med inreach
August 16, 2018

Vandring i Romsdalsfjella, i trakterna av Åndalsnes i Norge

Anders och en vän skulle vandra i norska fjällen och hyrde då Satellite messenger InReach.
Dels för att kunna ha koll på vädret och också för att vänner och familj skulle kunna se var de befann sig och veta att allt var bra.

Läs mer…

[...]

Tack för detta!

The feedback we got from Anders when they came back.

Anders wrote to us..

Hej,
Tack för detta!
Vi var på vandring i Romsdalsfjella, i trakterna av Åndalsnes i Norge. Det blev en del toppturer och en hel del hård vandring.
Satellitenheten användes för att kolla väder (både via inbyggd app och via sms till hemmavarande) liksom på toppturer och vandring som säkerhetsutrustning om något hade gått snett. Inget gick snett…

Med vänlig hälsning,
Anders
Fiske norr om Torneträsk
August 13, 2018

Flugfiske efter öring och röding med InReach

Adam flög ut med helikopter för att fiska ett antal mil norr om Torneträsk.
Eftersom han skulle fiska på en avlägsen plats utan mobiltäckning och utan möjlighet att ta sig tillbaka utan helikopter, var det nödvändigt att ha med sig en satellitsändare. Adam hyrde därför InReach.

Läs mer…

[...]

Det var jättesmidigt med satellitengeten!

The feedback we got from Adam when he came back.

Adam wrote to us..

Hej,
Jag och två vänner åkte helikopter ut från Torneträsk, 5mil norröver. Vi flugfiskare efter öring och röding.
Det var jättesmidigt med sändaren då vi enkelt kunde ha kontakt med familjen hemma. Skicka förinställda meddelanden och position gjorde att dom kunde följa vart vi befann oss.
Vi är väldigt nöjd med servicen och den direktkontakt man fick med satellite SOS. och commer använda er igen och kommer rekommendera er.

Vänligast,
Adam
Fiske söder om Nikkaluokta med InReach
August 2, 2018

Fiske med InReach från Fjällcom Satellite SOS

Jan skulle fiska söder om Nikkaluokta på en plats utan mobiltäckning.
För att vara säker på att komma hem hyrde han Satellite Messenger InReach. Han använde enheten för att familjen skulle veta att allt var bra och ifall en nödsituation skulle uppstå (vilket vi är glada att det inte gjorde…)

Läs mer…

[...]

Jag är MYCKET nöjd ! Återkommer nästa år!

The feedback we got from Jan when he came back.

Jan wrote to us..

Hej,
Vi fiskade söder om Nikkaluokta.
Vi använde satellitenheten för att meddelade familjen att vi landat med helikoptern vid renvaktarstugan. I övrigt använde vi inte satellitenheten regelbundet. Syftet med satellitenheten var SOS (om det hände något allvarligt)
Jag är MYCKET nöjd ! Återkommer nästa år.

Hälsningar
Jan
+46-77 5888191
Förnamn
Efternamn
E-post
Telefon
Meddelande
Skicka
Bearbetning
Vänta medan vi behandlar din förfrågan