Vi tror på friheten att
uppleva naturen på
ett säkert sätt!
Hyra satellittelefon eller nödsändare
och du kan få hjälp varhelst
och närhelst!
Read stories of our customers from their adventures arround the globe...
קטגוריות
Users stories Rescue stories
טאגים
Vita Gröna band Svenska fjällen Alperna Norska fjällen Kroatien Fiske Jakt Worldwide
Ensam med hund i Klövsjöfjällen
June 23, 2020
Under projektet drömde jag mer om nätterna och lyckades komma ihåg dem när jag vaknade. Jag hörde, reflekterade och njöt mer av naturens egna ljud. Jag intresserade mig för saker som jag annars inte haft tid att lägga märke till, såg detaljer som jag tidigare inte sett.
Eftersom jag fick en sinande ström av sociala och digitala intryck väckte det mest otänkbara nyfikenhet. Jag funderade på frågor jag annars lätt tar hjälp av andra eller mobilen att finna svar på, gick upp på bergstoppar och upptäckte hur bra jag mådde av att se nya platser från ovan. Upptäckte också att jag la tid på att reflektera över vad som gör mig orolig och vad som ger mig lugn och trygghet.

Jag märkte dock att jag ofta hade en dragningskraft till satellitenhetens lilla skärm och till min armbandsklocka när känslan av ensamhet smög sig på. Känslan kring att vara ensam under projektets gång gick upp och ned. Ibland kändes det riktigt härligt, ibland mindre kul. Eftersom jag hade min goa och lekfulla hund med mig blev ensamheten aldrig så påtaglig, utan henne hade det nog varit lite tuffare.

Att vara utan digital tillgänglighet i en vecka gav mig möjlighet att få uppleva total närvaro, vilket var en häftig erfarenhet som jag önskar alla att få känna. Att vara utan social kontakt en längre tid väckte däremot känslan av att inte höra till. Vilket jag i efterhand har förstått är en ren överlevnadsinstinkt som vår hjärna kickar igång då vi förr inte klarade oss helt ensamma. Delad glädje är helt klart dubbel glädje!

Efter denna vecka insåg jag hur mycket tid och fokus det digitala faktiskt snor åt sig. Utan telefon och ständig uppkoppling såg, hörde och kände jag mer av det som skedde i nuet. Nu efteråt har jag börjat gilla tystnad och egen tid mycket mer. Ju oftare vi går tillbaka till den ursprungsvärld som vår hjärna från början är formad för, där vi helhjärtat gör saker för upplevelsens skull, inte bara för att dela det i sociala medier - desto oftare tror jag vi lyckas känna mer närvaro i nuet.

Satellitsändare InReach Explorer+ var en stor trygghet att ha med under detta projekt. Klockren service från första till sista kontakt – Stort tack! Rekommenderar varmt detta vidare till andra.

Idag finns jag i Åre och driver det nystartade guideföretaget Mer av Mindre, som erbjuder skärmfria fjällupplevelser med fokus på avkoppling från vår uppkopplade vardag.

Text av: Lina Rundbom
+46-77 5888191
Förnamn
Efternamn
E-post
Telefon
Meddelande
Skicka
Bearbetning
Vänta medan vi behandlar din förfrågan