Vi tror på friheten att
uppleva naturen på
ett säkert sätt!
Hyra satellittelefon eller nödsändare
och du kan få hjälp varhelst
och närhelst!
Read stories of our customers from their adventures arround the globe...
קטגוריות
Users stories Rescue stories
טאגים
Vita Gröna band Svenska fjällen Alperna Norska fjällen Kroatien Fiske Jakt Worldwide
Vita bandet 2019 med InReach MINI
April 24, 2019
Den 19 mars 2019 startade jag min resa längs Vita Bandet från Kilpisjärvi i gränslandet mellan Sverige-Finland. Som en extra säkerhetsåtgärd, förutom tillförlitlig utrustning och kunskap i att färdas vintertid i fjällterräng, hade jag med mig en InReach MINI nödsändare från Fjällcom.

InReach MINI nödsändaren är så pass liten att den ryms inuti min handflata. Trots den ringa storleken visade den snabbt bra användarvänlighet med enkla menyval och knappfunktioner.
Fjällcom levererade nödsändaren några dagar innan jag startade min fjälltur så att jag skulle ha tid på mig att lära mig använda enheten. Oded på Fjällcom fanns alltid nära tillhands via telefon och hjälpte mig med alla frågor och funderingar kring funktionerna på InReach MINI enheten.
Vid starten från Treriksröset hade jag lite problem med att registrera min första waypoint, jag ringde upp Oded som guidade mig genom problemet och jag kunde snabbt därefter fortsätta min färd söderut.

Min resa fortsatte under två veckor med stundtals väldigt nyckfullt väder med vindbyar upp till 20 m/s och dålig sikt.
Att färdas ensam långa sträckor på fjället i dessa väderförhållanden, utan mobiltäckning och långt ifrån andra människor och civilisation, gör en oerhört utsatt om någonting skulle gå illa. Därför kändes det betydligt tryggare att jag bar med mig en nödsändare som både hade hög kvalité och användarvänlighet då jag själv inte är van att använda en gps/nödsändare sedan tidigare.
Att Fjällcom också ordnar med abonnemang och support gör allt givetvis mycket enklare och jag fick därmed mer tid till andra förberedelser före fjällturen och mer tid för upplevelser under fjällturen. Om, i värsta fall, någonting skulle gå illa så finns en tydlig ”SOS-knapp” på InReach MINI som gör det enkelt att få iväg ett nödmeddelande.

Via bluetooth kunde jag synkronisera InReach MINI enheten till min mobiltelefon så att jag kunde kommunicera via textmeddelanden till min familj då mobiltäckning saknades. Navigeringsfunktionen gjorde det också enklare att navigera vid dålig sikt med koordinater som enkelt gick att avläsa på displayen för en positionsangivelse på min ”analoga" fjällkarta.
Ytterligare en användbar funktion som jag fick stor nytta utav var att få väderleksrapporter till InReach MINI enheten, vilket möjliggör klockare beslut och säkrare färd över fjällen.

Hädanefter kommer jag att fortsätta bära med mig en nödsändare om jag ska ge mig ut i vildmarken. Eftersom jag inte ger mig ut på regelbunden basis är Fjällcom ett perfekt alternativ då jag kan hyra en nödsändare med både abonnemang och support.


Mvh,
Christofer
+46-77 5888191
Förnamn
Efternamn
E-post
Telefon
Meddelande
Skicka
Bearbetning
Vänta medan vi behandlar din förfrågan