Öppna menyn
Osäker på vilken
modell du ska välja?
Alla modeller har SOS-knappen
– vad skiljer dem åt?
satellit-textenhet
Kommunikation baserad på textmeddelande
Satellit-textenhet som tillåter dig att enkelt skicka och ta emot textmeddelanden i en enhet som kombinerar säker GPS-uppkoppling med text-kommunikationsmöjligheter.
Satellit-textenhet är konstruerad för vandring och expeditioner - långa batteritider, navigationsfunktioner, topografiska kartor med mera.
Satellit-textenhet är lättare, robustare och billigare än alternativa satellittelefonerna, men den har som redan nämnts ingen röstkommunikation.
Från 39 kr/dag
Satellittelefon
Kommunikation baserad på text och samtal.
Satellittelefon är till för personer som inte kan kompromissa med röstsamtal.
I bergslandskap och på nordliga breddgrader är IRIDIUM det bästa nätverket beroende på topografiska villkor och vinkel till satelliterna.
Satellittelefon-batterier håller kortare jämfört med satellit-textenheter och satellitenheter kostar mer att hyra, men de inkluderar röstsamtal.
Från 145 kr/dag
När ska man välja satellit-textenhet/satellittelefon?
Lång eller kort resa?
Om det är en lång resa är satellit-textenhet bästa kosteffektiva alternativet och kommunikationskostnaden är inkluderad i baspaketet.
Ensam eller i en grupp?
Om du vandrar ensam eller i en liten grupp kan satelittelefon vara dyrt medan om man reser i en stor grupp kan man dela på kostnaden och satellittelefon kan vara ett alternativ.
Vandring eller extrem-äventyr?
Om du ska på ett enkelt äventyr nära eller längs markerade leder är satellit-textenhet ett bra alternativ, men om du ska ut på en extrem expedition så bör du överväga en satellittelefon.
Laddning-möjligheter?
Eftersom satellit-textenhet har lång batteritid är den ett bra alternativ när du inte kan ladda din satellitenhet ofta.
Satellit textenhet är mitt val, men vilken modell?
InReach MINI liten i storlek men STOR i prestanda
InReach MINI är den senaste modellen från GARMIN och perfekt om du vill ha minimal storlek och vikt men ändå en smart satellit-enhet.
Vi rekommenderar InReach MINI till alla vandrare som inte behöver den toppografiska kartan och vill ha en satellitenhet som passar till fickan.
Fördelen är storleken och batteriet (minst 2-3 veckors användning), nackdelen är att i menyn är allt textbaserade (utan ikoner)
För enkel användning kan InReach MINI anslutas till en smartphone och GARMIN´s klocka och GPS.
InReach EXPLORER
InReach EXPLORER är större än InReach MINI i storlek och vikt men innehåller topografiska kartor och barometrisk höjdmätare.
InReach EXPLORER ger extra säkerhetsnivå och kan användas för att hitta ditt spår och navigera i hårda väderförhållanden.
Vi rekommenderar InReach EXPLORER för vandrare som vill använda topografisk kartor och batterier med extra lång hållbarhet.
InReac SE
InReach SE är samma som InReach EXPLORER men utan den topografiska kartan. Den har stor skärm och klar meny.
InReach SE har större batteri än InReach MINI och tillåter bara att navigera på en display utan kartor, men man kan se sitt färdspår. Nackdelen mot MINI är att den är större i storlek och vikt.
Vi rekommenderar InReach SE till dig som behöver större batteri (över en månads användning utan laddning) och trivs bättre med ikoner och storskärm.
SPOT GEN 3
Envägs satellitkommunikation! Det betyder att du bara kan skicka SOS men kan inte kommunicera.
Spot ger dig möjlighet att säga om du är okej eller inte - men utan att veta din situationen blir det svårare att hjälpa dig. Räddningsstyrkan kan inte bedöma nivå av insats samt meddela dig om förutsättningar för din undsättning. Dessutom använder SPOT globalstar satellitnätverk som är mycket mindre tillförlitligt än IRIDIUM-nätverket.
Den enda fördelen med SPOT är att den innehåller obegränsad data, så om du måste rapportera din plats var 10: e minut kan SPOT vara ett bra alternativ..
Vi rekommenderar inte SPOT för vandring.
PLB
PLB (Personal Locator Beacon) är som namnet säger bara en fyr.
Till skillnad från SPOT som i allra högsta grad kan skicka "ALLA OK"-meddelanden, tillåter PLB bara att skicka en signal om att du har en SOS-situation. Du kan inte kommunicera med PLB, alls!
Vi rekommenderar inte PLB eftersom det inte tillåter kommunikation.
Satellittelefon är mitt val, men vilken modell?
INMARSAT ISATPHONE 2
ISATPHONE 2 är den senaste handhållna modellen från INMARSAT satellit network.
INMARSAT satellitnätverk är pålitligt, billigare jämfört med IRIDIUM samt SATPHONE 2 är pålitlig enhet med mycket starkt batteri.
MEN - Inmarsat-satelliterna är gestationära och kommer inte fungera bra i breddgraden över och under 65 breddgraden och har problem när man vandrar i höga bergskedjor på grund av topografi.
Vi rekommenderar inte INMARSAT ISATPHONE 2 för vandringar i Skandinavien, Kanada, Alaska, Norra Asien och höga berg.
IRIDIUM EXTREME
IRIDIUM EXTREME är den mest avancerade satellittelefonen från IRIDIUM, världens största satellitnätverk.
IRIDIUM har orbitala satelliter vilket innebär att topografin endast kan orsaka tillfällig förlust av täckning (eftersom satelliterna flyttar sig) och det innebär 100% global täckning.
I bergsområden samt i dom södra och norra breddgraderna är IRIDIUM det enda tillförlitliga alternativet och IRIDIUM EXTREME är en liten, lätt och hållbar satellittelefon.
+46-77 5888191
Förnamn
Efternamn
E-post
Telefon
Meddelande
Skicka
Bearbetning
Vänta medan vi behandlar din förfrågan